60 carnavalsclubs hebben zich ingeschreven voor de Grote Optocht van Boemeldonck

Zo’n zestig carnavalsclubs hebben zich ingeschreven voor de Grote Optocht van Boemeldonck, voor de Kinderoptocht zijn er ruim tachtig aanmeldingen. Dit meldt de BAK van Boemeldonck, die vandaag in Biercafé Pallieter in Prinsenbeek een inschrijfmiddag hield.

Het was een gezellige middag, volgens de Beeckse Algemene Karnavalsstichting. ,,Er waren continu mensen die zich kwamen melden’’ , aldus Nancy Giesbergen van de BAK. Velen in hun bouwkloffie, om na de formele aanmelding weer snel terug de bouwschuur in te gaan. ,,En de meeste kinderen kwamen zich ook zelf inschrijven voor de Kinderoptocht, dat is leuk.’’ Ook lijkt het inmiddels een traditie dat de deelnemers uit de D- en E-categorie zich pas aan het eind van de middag melden, om vervolgens samen met de concurrentie bij deze twee- en drietallen en de individueel ingeschrevenen alvast het glas te heffen.

 

Het aantal inschrijvingen voor de Grote Optocht is vergelijkbaar met de afgelopen jaren. Bij de Kinderoptocht is het aantal sinds recordjaar 2012 – met 140 inzendingen – langzaam teruggelopen. In die periode was de optocht ook zó lang dat de voorste deelnemers binnenkwamen, terwijl de laatsten vertrokken. De kwaliteit van de inzendingen is door de jaren wel toegenomen.

 

Een verklaring voor een lager aantal inschrijvingen bij de Kinderoptocht is het teruglopend aantal kinderen in het dorp. Ook is het vermoeden dat de groepen per nummer gemiddeld groter zijn geworden.

 

Voor begin maart volgt nog wel een aantal inschrijvingen. En bij de Grote Optocht komen daar ook nog vier winnaars van het Femmekesbal en tien clubs uit de Kinderoptocht bij.