Hekken voor ingang Korte Putstraat met carnaval, wachttijd kan oplopen

DEN BOSCH – De wachttijden voor carnavalsvierders die de Korte Putstraat in willen, kunnen dit jaar langer zijn dan eerdere jaren. Dit doordat er hekwerken voor de in- en uitgang van de straat worden geplaatst als het te druk is. 

Ook laten de horeca-ondernemers in de straat in een persbericht weten dat er beveiliging aanwezig is die bevoegd is om feestvierders te fouilleren. Eerdere jaren bleef de wachttijd beperkt tot een kwartier, dit jaar kan dat door de geplaatste hekken oplopen. 

Het aantal beveiligers in de straat is dit jaar met 30 procent opgeschaald. Dat betekent dat er volgens een woordvoerder van de horeca-ondernemers op de drukste momenten 15 tot 16 handhavers staan. Zij mogen bezoekers fouilleren die verdacht worden van het meebrengen van eigen drank, wapens of glaswerk.

Veiligheid
Politie, gemeente en horeca-ondernemers werken al jarenlang nauw samen om carnaval veilig te laten verlopen. Ook de ondernemers in de Korte Putstraat streven ernaar “om de straat ieder jaar zo aan te passen, dat het voor iedereen een carnaval wordt met alleen maar mooie herinneringen.” Sinds vorig jaar hangen er camera’s in de Korte Putstraat. De straat geeft 40.000 euro uit aan de veiligheid in de straat tijdens evenementen. 

Mensen die de Korte Putstraat in willen en een kroegembleem van één van de zaken in de straat hebben, krijgen geen voorrang, laten de ondernemers verder weten. Wel wordt voorkeur gegeven aan bezoekers in Oeteldonk-kleding. Wie de carnaval in die straat wil afsluiten, kan op dinsdag aansluiten bij een programma dat om 11.30 uur begint met een ontbijt.