Geslaagde en vooral veilige carnaval in Oeteldonk

“Carnaval is ongekend populair. Zeker in Den Bosch. Bezoekersaantallen blijven stijgen, waardoor elk jaar weer meer veiligheidsmaatregelen noodzakelijk zijn. Al merken de meeste carnavalsvierders in de Brabantse hoofdstad daar niets of nauwelijks iets van. En zo hoort het ook. Met carnaval moet je zonder zorgen kunnen zwieren en zwaaien, dweilen en plezier beleven. Met op de achtergrond een strak georganiseerde crowd control en goede medische voorzieningen in het centrum.”

“Want een ongeluk blijft natuurlijk in het spreekwoordelijke kleine hoekje zitten. Zeker in een stad die bekend staat als een van de meest populaire carnavalsoorden van Nederland. In Oeteldonk, zoals Den Bosch tijdens het feest der zotten heet, zijn dan tienduizenden mensen op straat. De kroegen afgeladen vol en dikke rijen toeschouwers tijdens zowel de intocht van de Prins als de grote optocht. Alle reden om de nodige zorg te besteden aan veiligheid en gezondheid. Natuurlijk gebeurde er de afgelopen jaren al het nodige. Er werd integraal gestuurd op crowd management, crowd control en bereikbaarheid. Dit jaar werden de medische voorzieningen fors uitgebreid om de toenemende vraag naar zorg te kunnen bijbenen. De samenwerking tussen alle betrokken partners was nog intensiever. Met als resultaat dat niet alleen de feestvierders maar ook de gemeente en de acute zorgpartners kunnen terugkijken op een geslaagd Bosch carnaval.

Medicals4Events heeft naast EHBO hulpverleners ook ALS-teams om bij elk type event goede zorg te kunnen bieden.